Jeansshorts.
Gjorde nyss om ett par jeans till ett par shorts, som ni ser på bilderna! Köpte faktiskt byxorna på REA, för 50 kr, för ett bra tag sedan. Och ja, jag köpte dem mest för det billiga priset, I guess.. Typiskt mig haha. Har aldrig använt dem och klippte därför om dem till shorts. Mycket bättre faktiskt! ♥


me and my camera.


Alla bilder är fotade av mig.

Fotade dessa bilder idag, blev ganska nöjd. Men det vore bättre om jag hade Photoshop på denna datorn, Picnik är inget bra redigeringsprogram till seriösta foton. Men det duger :)

Btw så vill jag gärna ha förslag.. Vad vill ni se mer av i bloggen?


Är inte som andra....

De tre senaste åren har varit riktigt kämpiga. Helt plötsligt blev allt så svårt och jag misslyckades, det ledde till att jag inte ens orkade försöka eller kämpa. Jag började få kommentarer om att jag var lat, omotiverad, negativ, trotsig m.m. Till slut började jag tro på dessa ord och började se mig själv som det jag ständigt fick höra. Jag bestämmde mig för att misslyckas i skolan, inte gå gymnasiet och bli hora eller något. Helt enkelt ha ett dåligt liv.

Det jobbiga var att jag alltid, även under de senaste åren, varit glad över mitt liv och haft stora drömmar. Mitt självförtroende och min självkänsla har varit på topp och jag har alltid varit riktigt glad över att vara just jag. Jag har aldrig viljat byta med någon annan. Men det jobbiga var att jag inte visste hur jag skulle hantera mig själv. Jag ville göra så mycket, men klarade inte de allra enklaste sakerna som alla andra inte ens behövde fundera över. Trots att jag hade viljan, gick det inte...

Allt blev faktiskt mycket bättre när jag fick diagnoserna Asperger och ADHD. Det är inget som ändrat mig som person, men jag ser mig själv på ett annorlunda sätt numera. Det var inte bara omgivningen som satte höga krav.. Främst jag själv.. Och det ångrar jag jättemycket. Jag kanske misslyckas med vardagliga saker.. Men när det väl gäller, och jag verkligen vill något, då klarar jag det bättre än andra. Jag kan uppnå drömmar andra inte ens skulle våga drömma om.

/Elin ♥


Marabou CaribbeanHar dragit ner på godiset, men var bara tvungen att testa denna nya smaken. Väldigt god, men inte den godaste, så den får 3 av 5! ;) Mina favoritsmaker är passion, polka och apelsin.


Misstankarna om ADHD & Asperger.


Bild från weheartit.com

Den första diagnosen jag började misstänka att jag hade var ADHD.. Det var i slutet av åttan, jag var allmänt deppig och ingenting funkade. Allt jag gjorde misslyckades, jag var inte bra på något och bestämde mig då för att bli så dålig som möjligt. Om man inte kan vara bäst, är det bättre att vara värst och få uppmärksamhet. Jag hade alltid haft det kämpigt i skolan och med allt skolarbete, speciellt läxorna. Jag orkade inte kämpa mer och ändå inte få någon respons, lärarna fattade inte hur mycket jag ansträngde mig utan klagade bara, därför gjorde jag inte så mycket på lektionerna, började trotsa och strunta i läxorna.

Jag visste själv att jag hade ADHD, var helt säker. Visste däremot inte hur jag skulle göra för att folk skulle se det. Hur visar man hur man känner sig inombords när man inte kan agera utåt? Men så gick min mamma en ADHD-kurs, vi pratade om tjejer med ADHD och jag sa "Jag tror jag har ADHD.."

Vi gick till BUP. Först tror jag inte de tog mig på allvar, de frågade om jag ville göra en utredning eller bara komma och prata fler gånger. Självklart ville jag göra en utredning och efter några gånger förstod nog BUP också att det var seriöst.

Jag hade inte en enda tanke på att jag kunde ha Asperger... Tills jag gjorde ett Aspie-test... Jag litade inte på själva testresultat (men det visade dock att jag troligen hade Asperger), men när jag läste frågorna föll allt på plats. Det mesta stämmde in på mig, alla typiska vanor jag har, som jag alltid trott är obetydliga, hade tydligen med Asperger att göra. Till en början trodde jag bara jag hade drag av Asperger, som inte räckte till en diagnos, men ju mer tiden gick, ju mer läste jag på om Asperger, och blev mer säker på att jag uppfyllde kriterierna för en diagnos.

Någon gång i April fick jag dessa två diagnoser. Det känndes inte som att få en smäll i ansiktet, kännde mig bara lättad. Självklart ett stort besked, men det innebar att jag kunde säga därför istället för varför.

Innan jag fick diagnoserna mådde jag jätteådligt. Kännde mig misslyckad, försökte vara positiv, men jag hade helt enkelt behandlats fel och misslyckats för många gånger. Jag trodde jag var osmart för att jag inte klarade alla enkla vardagliga saker alla andra klarade. Jag ställde frågan: Vad f*n var jag när ni lärde er detta? Antagligen var jag där hela tiden, men de hade aldrig lärt sig det, de kunde det automatiskt. Men inte jag.

Jag använder inte mina diagnoser som en ursäkt, jag är inget offer! Men det känns så skönt att ha ADHDn och Aspergern som anlendingar, för mig själv. Nu vet jag att jag inte är osmart eller efterbliven. Och jag kan förklara för andra varför jag inte ser saker på samma sätt som andra.

xoxo Elin


Ring.Hade tråkigt, så stack ner en snabb runda på stan. Hittade denna ringen på H&M för 50 kronor, väldigt nöjd med köpet, tycker den är jättesnygg! :)


Heather Top Model 9


Heather Kuzmich

Jag är ett väldigt stort fan av Americas Next Top Model, har sett alla avsnittet om och om igen, kan aldrig får nog. För ett tag sedan visades repriserna av säsong 9, då var Heather med, en tjej med Asperger och ADHD. Jag hade varken misstänka eller professionella diagnoser då, men visste redan då väldigt mycket fakta om det. Blev väldigt imponerad av att hon klarade av pressen, stressen, de höga ljuden, de oförberedda händelserna osv. Skulle aldrig palla bo i ett hus med typ 12-13 jämnåriga och dessutom fokusera på en tävling!

Tycker inte bara man ska ta henne för att ha diagnoser, hon är en vanlig människa. Men hon måste vara en sjukt stor inspirationskälla för många, både för folk med och utan diagnoser. Jag ser upp till henne väldigt mycket och är glad att hon deltog i programmet och jag upptäckte henne. Hon respresenterar Asperger och ADHD på ett positivt sätt. Jag tror många lärde sig något av hennes deltagande.


Tjejer och ADHDFörst och främst vill jag ta upp att jag tror att ADHD är exakt lika vanligt bland både killar och tjejer, men färre tjejer får en diagnos. Förrut trodde man inte tjejer kunde ha ADHD alls och nu tror man att de kan ha det, men att diagnosen dominerar hoss killar. I framtiden gissar jag på att man kommer komma fram till att det är lika vanligt!

Jag tänker lyfta fram en speciell undergrupp till ADHD, nämligen de blyga och osynliga, de som håller tyst men som ständigt går runt med en kamp inombords.

Hypoaktiva flickor är ofta blyga dagdrömmare som sitter försjunkna i egna tankar. Deras ouppmärksamhet i skolan märks inte eftersom de sliter hårt för att inte dra uppmärksamheten till sig, de verkar lyssna till läraren samtidigt men i själva verket är de långt borta i tankarna. Dessa flickor känner ofta oro inför skolan, de är glömska, oorganiserade, har svårt att slutföra uppgifter och blir mycket oroliga inför kommande uppdrag i skolan. De behöver hjälp i skolarbetet och om inte en förälder sitter med vid läxläsningen blir inget gjort. De arbetar i långsammare takt jämfört med andra flickor och verkar snabbare bli överbelastade. Omgivningen gör ofta misstaget att tro att de är mindre begåvade än de faktiskt är. En del får ångest eller blir deprimerade.

Text från
http://user.tninet.se/~fxg297r/flickor_undergrupper.htm
(Där kan man läsa mer om tjejer och ADHD i allmänhet och även de övriga två undergrupperna.)

Den texten beskriver mig exakt. Det kanske låter simpelt att bara vara blyg, men det är absolut inte lätt. Jag måste alltid kämpa emot mig själv. Inombords är jag som den typiska ADHD-killen... Jag blir lätt arg och vill slå folk, kasta saker och gapa. Jag är överaktiv och okoncentrerad, istället för att visa det genom att rusa runt i klassrummet och skita i uppgifterna, sitter jag kvar på min plats, medans jag försvinner bort i tankarna och plockar med pennan och suddit. Jag lyssnar sällan på läraren, trots att det verkar så, i själva verkat fäster jag bara blicka framme vid tavlan och tänker på något annat. Egentligen är jag slarvig när det gäller skolan, jag arbetar i skolan och gör mina läxor, men lärarna fattar aldrig till vilket pris. De tror att jag bara sätter mig med läxan och gör den, egentligen tar det ungefär en timme innan jag har samlat tankarna och ens kan försöka börja. När jag inser att det är omöjligt att koncnetrera mig, då kommer frustrationen, som övergår i okontrollerad ilska. Läxläsning slutar alltid med att jag går fram och tillbaka, dunkar huvudet i väggen och gråter. Kanske tar jag sönder något, efteråt inser jag att jag gillade saken och ångrar mig. Men just då kunde jag inte kontrollera mig.

Det jag främst vill komma fram till är: Utåt är jag blyg och osynlig, men inombords känns det exakt så som ADHD beskrivs i vanliga fall.

Ställa jättegärna frågor!


Smoothie.Ikväll fick det blir en smoothie av youghurt, hallon, blåbär och banan! Jättegod och mamma kanske är snäll och gör en till mig i morgon till frukost också? *hundögon*

Annars har dagen varit bra, jag överlevde skolan utan ångest och andra negativa tankar och sedan va jag med Irmeli, lika kul som vanligt! Hann även gå ut och gå en runda, kan gå eller springa hur mycket som helst och ändå känna mig redo att explodera av energi, men det blir lite bättre om jag rör på mig.

Nu ska jag börja skriva ett inlägg om hur det är att vara tjej med ADHD och tillhöra den "osynliga" gruppen. Kanske hinner klart ikväll, annars fortsätter jag i morgon.

Kram. Tack för alla besök och kommentarer, det betyder mycket och jag menar det verkligen.


Outfit den 23/5
Fråga om ni undrar vart något är köpt! Ganska enkel och vardaglig outfit, men skärpet och den knallröda blomman ger den liv.


Godmorgon!

Godmorgon alla söta läsare! Då var det Måndag igen, ska sitta lite vid datorn och sedan är det dags för skolan. Får se vad som händer efter skolan, jag och Irmeli kanske ska va. Tar kanske med kameran så att ni får ta del av vad vi hittar på, väldigt mycket flumm haha.

Blir även en del blogginlägg såklart. Tänkte skriva ett inlägg om tjejer med ADHD, som ofta är annorlunda än killar med ADHD och därför bli bortglömda. Har själv ADHD och har synts mindre än de andra, trots att jag behövt mer stöd. Sedan blir det antagligen lite mer, dagsn outfit osv. Kolla in bloggen så får ni helt enkelt se! ;)

Hoppas ni får en bra dag.


Tycker denna bilden på Miley och Liam, från the Last Song inspelningen är så fin.


Parfym.Köpte denna parfymen igår, det är en DKNY green kopia och luktar nästan exakt likadant. Men för endast 89 kronor ;) Älskar denna doften, frisk men samtidigt söt lukt. Inte för stark heller som många prafymer är.

När jag stod och kollade på parfymena kom min bror och sprutade parfym i munnen. Inte lite heller, han öppnade hela munnen och bara sprutade. Den parfymen var dessutom jättestark och tantaktig. Fattar hur kul det såg ut, och ni skulle se hans min ;) Så går det när man tror att parfymen smakar likadant som den luktar...

Btw tack så jättemycket för alla kommentarer och besök den senaste tiden :')


New skirt!


199 kr på H&M

Köpte denna kjolen för några dagar sedan, så äntligen är den min! Detta är andra gången de har denna kjolen i butik, skulle köpa en förra gången, men hann inte...! Men nu verkade de inte vara lika populära. Lite tur faktiskt, förra gången ville jag ha i brunt, men nu tyckte jag svart var mycket snyggare. Gillar både brunt och svart läder, men svart är lättare att matcha.

Vad tycker ni om den? ♥
Själv säger jag: Love


Jorden gick inte under ;)Några minuter över 18:00 och jorden finns fortfarande kvar, woho ;)

Men tycker synd om alla som tagit det så seriöst och varit oroliga på riktigt, vissa har till och med valt att begå självmord, för att de inte ville uppleva "jordens undergång". Visst är det dumt av den där gubben som hittat på detta att ge ut det, men samtidigt förstår jag varför. Antagligen är han riktigt fanatisk och hjärntvättad, han var övertygad och såg det som något snällt att varna alla...

Nu får vi ser hur det blir 2012 då ;D

Varför kan inte människorna låta bli att försöka lösa det vi inte kan?


Meow.
Vilken bild är finast?

Här kommer lite bilder på kattungarna igen! Gillar mest bilden i mitten. Och ni ska veta hur sjukt svårt det är att fånga dem på bild, inga direkt frivilliga modeller ;)

Ha en awesome fredagskväll!


Life's what you make it.


Jag för något år sedan!

Har praktiserat idag och det var lika kul som vanligt! Kommer nog ha ganska fullt upp i helgen, så det känns okey, till och med bra, annars gillar inte jag avbryt från vardagen.
Nu ska jag snart sätta mig på balkongen, med en bok och lite fika. Helt enkelt bara chilla ;)

Mer uppdatering i helgen, bland annat bättre bilder på kattungarna, lite inköp m.m.

Ha det bra!


Bra citat
Photos: weheartit.com

"If you can dream it, you can do it!"
- Walt Disney

Godmorgon. Måste börja med att tacka för alla besök och kommentarer igår, verkligen jättekul. Nu ska jag snart fixa mig, sedan är det dags för praktik. Efter praktiken tänkte jag sticka ner till stan och eventuellt shoppa lite, det är ju månadspeng i morgon, och jag har fortfarande kvar pengar sen förra månaden ;)

xoxo Elin


I ♥ wildfoxKollade nyss in Wildfox och man blir så sjukt insiprerad, självklart får man även ett stort "jagvillha-begär". Tycker deras kläder och foton är obeskrivligt snygga. Här ovanför ser ni mina favoritplagg och foton, men det är så svårt att välja ut, typ allt är snyggt.

Kolla bilden längst ner, hon till höger är Nicole (wild)Fox som vann Top Model cycle 13. Verkligen kul att se henne igen, vilket grymt jobb hon gör.

Vad tyx om WildFox?


Bakade igårDetta händer inte ofta, hatar att vara i köket och greja, men igår bakade jag faktikt. Dessutom blev det lyckat denna gången, brukar alltid bli misslyckat annars eller att jag inte orkar göra klart ;D
Bakade kladdkakemuffins och de andra kakorna är köpekakor, ni vet Marabou kakorna, som jag rekommenderar.

Just nu gör jag inte så mycket, typ chillar. Ska se om jag gör något, får inte fastna vid min kära dator...

Tack för alla besök idag ♥


Min ålder.Fick en fråga om hur gammal jag är. Jag är född den 26 mars 1995, alltså är jag 16 år :)
Går sista terminen i 9:an just nu.


Ännu en fråga :)


 Eftersom att jag både har Asperger och ADHD kan det vara svårt att avgöra vilken diagnos vissa svårigheter tillhör... Men jag tror att det har med Aspergerna att göra, många Aspergare hatar oväntade förändringar och överraskningar ;)

Tack för din fråga, hoppas svaret är ok!


Årets kull kattungar.
Bild 1: Katten vi eventuellt kommer behålla. Bild 2: Alla ligger och gottar sig i solen.

Här har vi årets kull kattungar, fem stycken små sötnosar :) De föddes tidigt, så de är redan uppe och springer och busar. Kattungar är något av det sötaste som finns, önskar att de alltid var så små och söta haha.

Nu ska jag till skola, fick komma trots studiedagen. Nationellt prov i matte väntar, är inget mattegeni, men ska försöka fixa det.

Seeya!

Svar på fråga! :)


Själva diagnoserna uppfattar jag inte som speciellt läskiga, jag har alltid haft dem och vet inget annat :) Däremot kan det vara lite läskigt att vara annorlunda och ha ett annat tankesätt, men ändå leva i en vanlig värld och anpassa sig efter vad som är ok och "normalt". Det som är självklart att veta eller kunna, kanske inte är det för mig liksom. Och jag uppfattar saker på andra sätt, det kan leda till att små händelser som ingen annan lägger märke till, kan göra mig grymt arg, ledsen och upprörd haha, det är lite störande, för då tycker folk man är patetisk och konstig.

Tack för frågan och hoppas du tycker svaret var bra :)

Uppskattar frågor angående detta, det är lättare att blogga om det då, om jag vet vad ni är intresserade av att veta. Så frågor är välkommna haha!


Sjukt söta linnen!Kollade nyss på H&M's hemsida och fick syn på dessa, eken söta? Älskar plagg med söta och snygga tryck på. Tycker den gråa och den gula var allra finast :) Vilket tycker du?


Riktigt osmart...


Okey, jag gjorde nyss något osmart.. Gick hem från skolan, trots att jag ska vara där.. -.-'
Anledningar:
- Arg över det som hände förra veckan (Läs inlägget "Oförberedda förändringar")
- Hade en 30 min rast, hatar raster
- Fick reda på att det är studiedag i morgon, gillar inte plötsliga avbrott
- Fick typ ångest, kännde att jag inte skulle palla hela dagen

Det känns skönt att vara borta därifrån, men samtidigt får jag lite dåligt samvete och ångest över att ha gått hem. Om jag inte sköter mig väääldigt bra kommer jag inte in på gymnasiet.. Men om jag skulle komma in på gymnasiet, kommer jag inte klara mig där. Alltså vet jag verkligen inte vad jag ska göra.. SUCK! 


Gårdagens shopping


Plus två par jeans som inte är intressanta att se ;)

Igår var jag, pappa och Viktor i Jönköping för att fira min faster som fyllde år, tillsammans med släkten och lite annat folk. Innan passade jag på att shoppa lite, blev detta ovan. Älskar trycket på tröjan, och som vanligt när jag hittat nåogt jag älskar, så vill jag ha för mycket av det. Vill seriöst ha det trycket på allt nu ;) Och ringar kan man aldrig få får många av, snyggt till det mesta och sjukt bra att ha.


Oförberedda förändringar....VARNING för att detta inlägget kan låta patetiskt ;)

Jag tänkte ta upp något jag hatar, nämligen oförberedda förändringar... Upplevde nämligen en sådan situation nu i veckan, så tar den som exempel.

Jag skulle ha muntligt nationellt prov i engelska, var väldigt nervös eftersom att jag känner mig obekväm med att snacka engelska. Kan faktiskt det egentligen, men inte i skolan.... Hur som helst, redan innan hade vi bestämt vilket rum vi skulle vara i. Jag målade självklart upp en bild exakt hur det skulle gå till i mitt huvud.

När jag satt och väntade på min engelska lärare, låste någon upp och komm in, en elev och en lärare. Hon frågade typ "Hejsan. Slutar du nu?"
Jag svarade "Nej jag ska ha muntligt i engelska nu.."
Och hon gav svar på tal genom att säga "Och vi ska ha skrifligt..."

Fick panik av själva händelsen och visste inte vad jag skulle säga. Detta fanns inte med i det jag målad upp. Hade lust att stanna tiden och komma på någon jävligt bra kommentar. Men det kom oförberett och helt plötligt, så jag blev passiv istället. Jag fick i alla fall vänta i rummet tills min lärare skulle komma, det var ju snällt... Eller något.. Men jag ville helst bara börja gråta eller bli riktigt arg. Inte sitta där och lyssna på när dem snackade om hur mycket dem behövde detta rummet... Eleven sa att hon inte fick insipration i det andra... Trots att inget av rummen är så inspirerande. (Typ åhh en miniräknare, fyfan vad jävla insiprerad jag blev nu :D")

Sedan kom min lärare och hon var inte heller så sugen på att byta rum... Men det blev vi som fick byta rum i alla fall. Hann inte samla tankarna och måla upp en ny bild i huvudet, där det nya rummet var inkluderat. Jag var där, men mina tankar någon helt annanstans. Själv engelska prestaionen gick faktiskt bra, men nu mår jag som person jättedåligt över detta.

Vill, men kan inte glömma detta och gå vidare. Mår seriöst jättedåligt och det känns dåligt att just jag tvingades byta. Visst, förstår att det blivit dubbeltokat, det är lätt att ett såna misstag sker, men varför skulle just jag byta när jag kom dit först??!!

Dem vann över mig, men har säkert glömt det nu. Medans jag, som förlorade, tänker på det fortfarande och kommer förstätta göra. Mot min vilja.

Åhh hatar sån skit :(


Turkosa smycken + rött nagellack


Smycken från H&M och BikBok | Nagellack från O.P.I

Skulle personligen inte matcha turkost och rött, typ turkosa skor med en röd tröja... Men tycker det är G-R-Y-M-T snyggt med röda naglar och turkosa smycken, typ smyckena på collaget till ett klarrött nagellack :)


Här har vi ett bra exempel, Miley matchar detta jättesnyggt. Och förövrigt är hon en riktig fashionista enligt mig, inspireras jättemycket av henne stil.

Puss,
Elin


Fredag den 13


Min favorit är den sista! ♥

Då var det Fredag igen. Hatar att rutinerna bryts, men samtidigt ska det bli jätteskönt med helg såklart. Satt nyss här och chillade, kännde mig tvungen att gå ut en runda, men så började det hagla och regna, haha väldigt lägligt. 

Just nu kollar jag lite bloggar och lite hemsidor, så som H&M's, gina's, bikbok's osv, blir så himla shoppingsugen :P Ska bli rik när jag blir stor så jag kan shoppa hur mycket som helst, seriöst.

Återkommer ;)
xoxo Elin


Favorit smycken!
Blev mycket "favorit" just nu, men tänkte att när jag visade min favvotröja kunde jag lika gärna visa mina bästa smycken också ;)

xoxo Elin


Min favorittröja

Tror detta är mitt absoluta favoritplagg, väldigt somrig och jordgubbeaktig haha ;)


Love it!Älskar kläderna från märket Pimkie, speciellt detta ovanför. Perfektion, kolla bara trycken på tröjorna, skitsnyggt. Här i Värnamo fanns det en affär som hetter Snygga, de hade kläder från detta märket. Urvalet var inte det största och bästa, men ibland fyndade jag, måste visa er en jättesöt tröja jag köpt därifrån en gång :)
Vill så gärna ha detta, precis min stil ♥♥♥

---

Förövrigt har min dag varit jättebra. Felicia, min kusin, har hälsat på :) Målade hennes naglar, neonrosa och neongult, riktigt tufft :) För min del blev det bara neonrosa, älskar neonfärgat och det är riktigt hett.
Skolan var också ganska okey, förutom en händelse.. Hatar att rita upp hur allt ska vara, i huvudet, och sedan blandar sig andra i och det blir annorlunda.

peace and love,
Elin


Top Model 13 - LauraTop Model 13 var en av mina favoritsäsonger, bra modeller med bra personligheter. Mina favoriter var Nicole och Laura, båda är sjukt bra och jag önskade båda kunde vinna... Men det finns bara en vinnare och det blev Nicole :)

Men blev glad när jag fick reda på att Laura numera bor i L.A och modeller en hel del, kul att hon inte gav upp för för att hon kom 2:a och inte vann.

Och hon har en blogg som heter Laurasmodellife.com.

Nu ska jag sova, vi ses.

welcome to my place guys ;)

Hej och välkommen till min blogg :D

Jag kommer skriva om allt mellan himmel och jord, som mode, foto, åsikter, ADHD och Asperger m.m. Jag har alltiså de diagnoserna, kommer skriva en del hur det är att leva med det, och att det inte behöver vara negativt. Jag är stolt över det. Men även om svårigheterna, alla missförstånd och hur det varit att behöva göra allt under fel förutsättningar.

Jag hoppas verkligen nu läser fler gånger, för ni kan väl inte motstå mig? (A)

xoxo Elin

RSS 2.0